Blogg

Höstkonferens i Halmstad

l

Under helgen möts hbtq-aktivister från hela Sverige på Scandic Hallandia i Halmstad. De flesta deltagarna är medlemmar i RFSL, men en stor del är också engagerade i lokala pride-organisationer. Ämnen som säkerhet, hållbar aktivism och tillgänglighet kommer att diskuteras.

 

28-30 oktober gästas Halmstad och Scandic Halladia av cirka 150 deltagare, då det är dags för RFSLs höstkonferens. Fredrik Nilsson, medlemschef på RFSL, kommenterar:

– Det är helt fantastiskt att få möjlighet att samla och möta alla engagerade personer under Höstkonferensen. Alla som närvarar är vardagshjältar som förbättrar verkligheten i såväl storstad som glesbygd.

RFSLs lokala avdelning ser många fördelar med att konferensen äger rum i Halmstad. Mattias Urhberg, som är kassör på RFSL Halland, säger:

– Att RFSL har lagt sin konferens i just Halmstad tycker vi på RFSL Halland är bra, eftersom det gynnar både kommunen och kommunens jämställdhetsarbete. Likaså gynnar det RFSL Hallands egen verksamhet.


New Comers På Gång i Halland

Vi skall starta upp en New Comers avdelning, här har Hallandsposten skrivit en artikel om detta.

hp01

hp02


RFSL Halland Polisanmäler Imamen

polisanmäler


RFSL Halland & Halmstad Pride

Efter att Halmstad prides ordförande berättade i Hallandsposten att Halmstad pride har fått ett svalt bemötande ifrån Halmstad Kommun, så har vi fått många mail ifrån människor som undrar vilka samanbetsproblem som Halmstad Kommun har med RFSL.

Halmstad Kommun och RFSL Halland har ett bra och givande samanbete, inga samanbetsproblem föreligger, och därför tycker vi att det är viktigt att gå ut i media med detta, så att missförstånd som har uppkommit kan redas ut.

 

Nedan ser ni Hallandspostens Förtydligande, samt en insändare ifrån vår Ordförande.

hp0 

hp1


Artikel om HBT Certifiering i Varbergsposten

Varbergsposten_logotype

001

 

02

03


Artikel om HBT Certifiering i Halmstad

7dagarbild1

7dagarbild2

7dagarbild03


Artikel om RFSL i Hallandsposten

01hp

03

04

 


Rättvisan har segrat

klubba_1008518a

Idag dömdes den förra RFSL ordföranden i Halland till 5 års fängelse.

Allt som har inträffat är en enskild persons handlingar, och brotten som han är dömd för är något som RFSL Halland och hela vår organisation tar avstånd ifrån.

Läs mer här
http://www.halmstadstingsratt.domstol.se/Tingsratten/Nyheter-och-pressmeddelanden/Fore-detta-RFSL-ordforande-doms-till-fangelse/

Vi hoppas nu att vi kan lägga detta bakom oss och fortsätta vårt viktiga arbete i Halland. Och försöka återfå det förtroende som har blivit skadat av denna hemska historia.


//Jonnié Jonsson - Ordförande


RFSL & RFSU i Media

7dagar


RSS

TRANSLATE

måndag
21
september

2020
Vecka 39

Bloggkalender

«september 2020»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Webbfråga

Bor du i Hallands Län?